Triumph har uppdaterat sin Speed Triple som nu är 10 kilo lättare och 30 hästkrafter starkare än tidigare

Triumph Speed Triple var en av de första nakna bushojarna och den har varit igenom flera generationer och uppdateringar under åren, men den gamla modellen hade sett sina bästa dagar. Men nu har de kommit med en ny vassare modell till 2021. bilder – Triumph

Den helt nya trecylindriga motorn har vuxit från 1050 kubik till 1160 kubik, en liten ökning i volym men desto större i effekt. Toppeffekten ligger på 180 hästkrafter vid 10750 rpm, en ökning med 30 hästar.

Även vridmomentet är 8Nm starkare och ligger nu på ett 125Nm vid 9000 rpm  även varvstoppet har flyttat fram 650 varv/minut. Motorn har även fått ett nytt avgassystem med en ljuddämpare som kapar vikt.

Den nya Speed Triple är smalare och nättare så att man ska kunna röra sig bättre och manövrera den bättre. Med ett nytt chassit har man kapat vikten med 10 kilo som nu ska ligga på 198 kilo med mer centraliserad tyngdpunkt.

Fjädringen kommer från Öhlins och bromsar från Brembo Stylema och hjulen är skodda med Metzeler Racetec RR. Du får även ett nytt optimerat kurv-ABS-system, lutnings-avkännande antispinn-system, ny quickshifter ( fungerar både upp och ner), fem körprogram, med ett banläge.

Nya Triumph Speed Triple 1200 RS har även med en helt ny 5 ”TFT-instrumentering, ny LED-belysning (rakt igenom), nyckelfritt  ”Keyless-system” och My Triumph Connectivity System som standard, med Google turn-by-turn navigation, GoPro-uppkoppling, uppkoppling till musik och mer.

Pris från 185.500 kronor

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar