Ikoniska Eleanor “Gone In 60 Seconds” är till salu

En 1967 Ford Mustang Fastback som har byggts om till en officiellt licensierad Eleanor® – den ikoniska Mustangen från filmen Gone In 60 Seconds från 2000 med Nicolas Cage och Angelina Jolie i huvudrollerna är ute på auktion hos Mecum.

Under huven hittar vi en Ford FE Big Block 429 kubiktums V8 med en 4-växlad Toploader manuell växellåda och naturligtvis har den ”Go-Baby-Go” lustgas.

Snabba fakta om denna ”Gone In 60 Seconds” Eleanor®
”Gone in 60 Seconds” släpptes år 2000 med Nicolas Cage, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Christopher Eccleston, Robert Duvall och Vinnie Jones i huvudrollerna. Filmen blev en kommersiell framgång och fick in nästan en kvarts miljard dollar i biljettkassan.
Filmen var en modern remake av filmen ”Gone in 60 Seconds” från 1974 av H. B. Halicki, och rättigheterna till den licenserades av hans änka Denice Shakarian Halicki 1995.
I 2000 års version av filmen med Nicolas Cage som Randall ”Memphis” Raines som ska stjäla 50 unika bilar i utbyte mot sin brors liv. En av dem är en Shelby Mustang GT500 med smeknamnet ”Eleanor.”
Bilen du ser här är en av de moderna officiellt licensierade Eleanors byggda med godkännande av Gone in 60 Seconds® LLC och Halicki Estate.

Sugen på att att dra snabbare än blixten ”Gone in 60 Seconds” då kan du lägga ett bud hos Mecum här

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar