Banan i Örebro visade sin bästa sida i solen och Hampus Gustafsson satte ett nytt varvrekord på hemmabanan

Kampen om Supermoto SM guldet fortsätter – Anton Christensen har 4 poängs ledning inför SM finalen i Borås 13-14 september. I racing kan allt hända och i år är det en hård kamp om SM guldet ända in i SM finalen som körs om tre veckor i Borås. Kom dit och kolla när det avgörs under lördagen…

Suveräne Hampus Gustafsson tog hem tre segrar och knaprade in värdefulla poäng, en otroligt fin insats av totaltvån Patrik Kerttu med två segrar och en tredjeplats. Anton Christensen var totaltrea med två tredjeplatser och en andraplats i 5:e Supermoto SM deltävlingen i Örebro.

Anton Christensen leder nu Supermoto SM med sina 224 poäng och Hampus Gustafsson jagar på och han är nu bara 4 poäng bakom med sina 220 poäng, strax efter dem har vi Patrik Kerttu med 204 poäng och han ligger därmed 20 poäng bakom serieledaren Anton. Kampen om pallplaceringarna i totalen avgörs i finalen i Borås.

På fjärde plats har vi årets rookie Daniel ”Dansken” Christensen med 178 poäng som har fått upp farten ordentligt i år, han kör på sin hemmabana i Borås i finalen som han hittar runt på och han är hungrig på att visa bra resultat i finalen. En sak är säker det kommer bli en underhållande final.

I Openklassen leder Linus Hellberg med sina 201 poäng men han jagas för fullt av Lasse Henriksson som tappade värdefulla poäng då han körde omkull och han ligger nu 22 poäng efter med sina 179 poäng. Efter dem har vi suveräne Jonas Skovby som går från klarhet till klarhet då han dominerade i helgen och vann alla tre race och kammade hem 60 värdefulla poäng, har ligger trea med sina 177 poäng trots att han bara har kört 3 av 5 race.

I finalen kan allt hända även i Open-klassen och kampen om guldet står mellan dessa tre förare.

På en imponerade 7:e plats hittar vi Christina Winnergren som har kört otroligt bra i år, hon ledde sista finalen i Örebro i inledningen men gick omkull och tappade värdefulla placeringar, hon har dock vittring på 6:e platsen i totalen.

Alla som har en motard i garaget, passa på att anmäla er till finalen i Open-klassen i Borås om ni inte redan gjort det…

En episk startbild från TobbesBilder.se

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar