Vi får en ny kraftfull Ford Mustang 2021

På Goodwoodfestivalen avslöjade Ford att den ikoniska Mustang Mach 1 kommer till Europa för första gången någonsin. Mustang Mach 1 har 460 hästkrafter och en sexväxlad manuell växellåda från TREMEC. Ford lanserar även en app som gör det möjligt att skapa och dela unika Mach 1-videor.

Mustang Mach 1 lanserades för första gången 1969 och byggde vidare på Mustang GT. Under Goodwood-festivalen, som sänds digitalt från West Sussex i Storbritannien, avslöjade Ford idag att Mustang Mach 1 nu för första gången någonsin kommer till Europa.

– Den ursprungliga Mach 1 hade ultimat Mustangprestanda och bevisade sig verkligen inom motorsporten. Nya Mach 1 är den mest kapabla Mustangen som någonsin har nått Europa. Den har en unik stil, och går att köra direkt ut på racingbanan, så den fyller mer än väl ut kostymen för det här legendariska märket, säger Matthias Tonn, programingenjörschef för Mustang Mach 1 på Ford Europa.

Mustang Mach 1 har Fords 5.0 Coyote V8 med 460 hästkrafter, som är anpassad för bättre prestanda både på väg och bana.

Mach 1 är också den första av serieproducerade Mustang-modellen i Europa med en sexväxlad manuell växellåda från TREMEC som har varvtalsmatchning för perfekta växlingar. Växellådans förbättrade prestanda möjliggörs bland annat genom en dedikerad oljekylning.

Mustang Mach 1 drar nytta av en rad aerodynamiska förändringar som ger bättre prestanda och vassare utseende för att hylla bilarna från 60 och 70 talet. Modellen är utrustad med stötdämparsystemet Magneride, som kalibrerats tillsammans med styvare framfjädring och krängningshämmare och som anpassar dämpningen i realtid efter olika vägförhållanden. Mustang Mach 1 har även anpassad elektronisk styrningshjälp, EPAS, som ger den mest exakta styrningen bland alla Mustang modeller i Europa. Bilder – Ford

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar