Nya Ford Mustang Mach-E går att snabbtanka – du får 12 mil på 10 minuter

Ford har på allvar börjat genomföra verklighetsbaserade tester med nya Mustang Mach-E har man redan lyckats förbättra räckvidden med 26 kilometer – det är 30 procent bättre än tidigare siffror. Vad det gäller optimering av effekt är man fortfarande hemlighetsfulla.

Man har kört konservativa och dator-simulerade tester med en Mustang Mach-E utrustad med räckviddsförlängare och bakhjulsdrift (RWD). Den fyrhjulsdrivna (AWD) modellen beräknas ”tanka ned” i ungefär 107 km vid endast tio minuters snabbladdning, både AWD- och RWD-modellerna laddar från 10 procents batterikapacitet till 80 procent tar 45 minuter.

Batteriet med standardräckvidd i nya Mustang Mach-E beräknas kunna ladda 91 kilometer på tio minuter för RWD och 85 kilomeneter för AWD, laddning från 10 till 80 procent går på 38 minuter.

Mustang Mach-E har en total räckvidd på upp till 600 km enligt WLTP vilket hjälper till att säkerställa att man kan köra längre resor utan att vara orolig för ”soppatorsk”.

I Europa stöds Mustang Mach-E av det branschledande laddningssystemet Ford Charging Solutions som ger sömlös, integrerad tillgång till laddning hemma och över hela Europa.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar