Ford presenterade i dag en helelektrisk skåpbil – E-Transit

Ford, presenterade i dag sin nya E-Transit, en helelektrisk transportbil. E-Transit kommer i 25 olika kombinationer och storlekar och kan frakta upp till 4,25 ton. Drivlinan och fjädringssystemet har designats om för att optimera lastutrymmet. bilder – Ford

Nya Ford E-Transit har en lastkapacitet på upp till 15,1 kubikmeter, samma som bakhjuls- och dieseldrivna Transit. Batteriet är på 67 kilowattimmar och ger en uppskattad räckvidd på 35 mil vilket är tillräckligt för att räcka hela dagen, med extra marginal för att klara växlande lastmängd och väderförhållanden.

Ford är ett ledande transportbilsvarumärket i Europa och Nordamerika. Att få bort utsläppen från transportbilsparken, i synnerhet för sista steget av leveranskedjan, ”last mile”, som växer explosionsartat, är helt avgörande för en hållbar framtid. Ford är redo att leda elektrifieringen som började med prisbelönta Transit Custom Plug-In Hybrid och EcoBlue Hybrid. Det är bra för planeten men också en stor fördel för kunderna, med lägre driftkostnader och uppkopplad teknik som kommer hjälpa dem i deras verksamhet, säger Jim Farley, vd på Ford.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar