Ford avslöjar namnet på sin nya elbil: Mustang Mach-E

På måndag kommer Fords nya elbil avtäckas för omvärlden dels i Los Angeles men jag kommer även vara närvarande i Oslo där den kommer lanseras. Redan idag stod det klart att den helt nya, elektriska SUV:en kommer ha det ikoniska ponny-emblemet och heta Ford Mustang Mach-E.

Helelektriska Ford Mustang Mach-E har världspremiär nästa måndag den 18 november under ett event i Los Angeles och kommer att livestreamas på YouTube, Facebook och Twitter. Till sin hjälp har Ford tagit skådespelaren Idris Elba som ska introducera den elektriska Mustang SUVn för omvärlden.

Ford har varit hemliga med detaljerna kring bilen, men man har avslöjat att bilen kommer ha en räckvidd på upp till 60 mil. När bilen avtäcks nu på måndag kommer man att presentera mer specifikationer och tekniska data.

Under den första halvan av nästa år kommer svenska kunder kunna beställa bilen, med leverans under andra halvan av nästa år. I vissa länder kommer man kunna förbeställa bilen redan under måndag den 18/11 när den lanseras

Detta gäller dock inte Sverige (även om förbeställning kan läggas tidigare betyder inte det att leverans sker tidigare).

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar