Nu får man känna sig som Steve McQUeen under en vecka när man rattar nya Mustang Bullitt

Förutsättningarna är inte optimala att gasa runt med 450 hästars monster i snömodden för att ge en fullständig bild, vi testade dock nya Mustangen förra året som du kan läsa mer om här. Men Mustang Bullitt är en helt annan sak.

Man måste se den i verkligheten för att förstå hur cool den faktiskt är.

Man har lyckats plocka alla element från den Mustang 67:a som Steve McQUeen körde i filmen Bullitt. Borta är Ford Mustang hästen och GT-märket. De har ersatts med Bullitt emblemet istället överallt. Det är svårt att hitta en Ford logo på bilen man får leta sig in under motorhuven där vi hittar ett litet Ford-märke samt på skärmen i bilen och på hästarna som lyser i backen.

Den mörkgröna färgen med de snygga svarta fälgarna (nu sitter det dock silvriga vinterhjul) för tankarna tillbaka 60-talet, den har snygga röda Brembo-ok bakom en riktigt snygg färgkombination som bidrar till känslan av en klassiker.

Det här är Ford Mustang modellen som man ska rusa till Ford-handlaren och be om ifall man vill köpa sig en unik muskelbil med en V8 motor under huven.

Snart är dessa tider förbi med elbilarnas intrång så man får passa på att njuta av mullret där fram och de härliga vibrationerna som fortplantar sig i kupén från V8-motorn när det fortfarande går. Vi återkommer med komplett utvärdering efter helgen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar