Nu kan du köpa en ”ny” ikonisk 60-tals muskelbil

Man har hittat en superfin 1969 års Ford Mustang Boss 429 med få mil på mätaren, den har fått spendera en lång tid samlad i ett garage eller en lada då den bara har 18 000 amerikanska miles på mätaren. Trots att den har varit med under 49 år så är det en välbehållen gammal klassiker.

Precis lagom till jul kan du köpa dig en julklapp i form av en Ford Mustang Boss 429 på Mecum Auctions Kansas City Sale under kommande helg. Det finns ingen prisuppskattning, men räkna med att den inte blir billig.

Boss 429 är en mycket eftertraktad Ford Mustang så det krävs en stor plånbok om man vill vara med och buda.

Under motorhuven finns originalmotorn en 7,0-liters V8 med 380 vilda hästar och ett kraftigt vridmoment. som driver på bakhjulen via en fyrväxlad manuell låda.

Denna Ford Mustang Boss 429 har även en sportigare hjulupphängning samt en bakdifferential med låsning så att du kan göra feta burnouts. Allt står att läsa i bilens ursprungliga faktura, med en speciell specifikation för bilens exakta extra utrustning vid leveranstillfället.

Med endast 1358 byggda Boss 429 är detta exemplar i glänsande i Wimbledon White en riktigt speciell muskelbil för alla Mustang älskare som älskar bilarna från 60-talet.
Bilder – Mecum

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar