Jag har testat Mustang Bullitt för tredje gången

Av alla bilar som jag har testat i år är det den mörkgröna Mustang Bullitt som har skapat mest uppståndelse och bäddat för samtal när man stannar till i stan eller parkerar bilen utanför fiket – allt som oftast kommer någon kommer fram och säger ”vilken läcker bil”

Det är något visst med en stor 5.0 liters V8 motor som mullrar gott och är kopplad till en manuell växellåda. Dels så kommenterar flera efterhand vad var det för maskin du körde förbi med som mullrade så skönt, sedan är det en skön känsla att ha 460 hästar som man styr med koppling och gas med feta burn-outs eller när man driftar runt stan (barnsligt men sjukt kul).

För alla som inte är initierade vad är då Mustang Bullitt för något. Det är en specialversion av Ford Mustrang GT 5.0 som har fått lite mer effekt 460 hästar och man har skalat av alla Ford och Mustang emblem för att hylla filmklassikern Bullitt med Steve Mcqueen bakom ratten på en mörkgrön 67 Mustang.

Mustang Bullitt – och Ford Mustrang GT 5.0 – är en av de sista utposterna där man får köra en klassisk muskelbil från USA i dessa tider när allt ska elektifieras. Dessutom har den gamla klassikern blivit modern med oberoende hjulupphängningar runt om (den gamla stela bakaxeln är ett minne blott) den har rejäla bromsar från Italienska Brembo som effektivt sätter stopp på bilens mycket snabba framfart.

De klassiska hjulen är skodda med klistriga Michelin Pilot Sport däck (den det sätter tack och lov inte stopp för att kunna sladda med god kontroll).

Interiören är klart bättre än tidigare amerikanare men inte riktigt i klass med de tyska bilarna som briljerar med kvalité på inredningen. Men man sitter riktigt bra i de snygga stolarna från Recaro pedaler och ratt sitter där de ska och växelspaken har fått en cool vit knopp i Bullitt.

Allt är snyggt och prydligt i svart läder och infotainmentsystemet fungerar klanderfritt så det är bara att sätta på din favoritmusik och sladda iväg (det är svårt att motstå frestelsen att lägga en fet burn-out varje gång man ska iväg).

Mustang Bullitt är en prestandavagn med kraft i överflöd som de flesta tror kostar en förmögenhet när de ser den, men så är inte fallet. Du kommer över en ”vanlig” helsvart 2019 Ford Mustang GT 5.0 med samma specifikationer som bara har gått 87 mil för 439 900 kronor hos upplands motor, det är svårt att slå om du vill ha en cool rolig bil.

Vill du ha en exklusiv Mustang Bullitt finns det några 2020 bilar ute på Blocket från 539 000 till 568 000 kronor, det är svårt att hitta en coolare och roligare bil för de pengarna.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar