Nu när racesäsongen 2020 är över är vi inne i silly season och spekulerar om framtiden

Vilka rykten och spekulationer ser vi framför oss till 2021 års Supermoto SM säsong när cirkusen kommer igång, säsongen 2020 var minst sagt osäker i början. Vi kom igång med tävlingarna i Supermoto SM under juli och körde race varannan helg efter det.

Vi börjar uppifrån och ned från fjolårets SM

Nr 1. Hampus Gustafsson #146 som har varit överlägsen på hans KTM i år (och förra året) kom tyvärr inte iväg på EM och körde något enstaka race i Tyskland. Kommer Hampus kliva på en röd GasGas eller kör de vidare med KTM, vi har sett den röda GasGas trial-hojen i depån under säsongen. Vill KTM med sin nya GasGas ha ett SM guld 2021 borde de satsa på Hampus.

Nr 2. Fredrik ”Biffen Eriksson #14 som har flest silvermedaljer i Supermoto SM, kommer 2021 vara året som han äntligen står högst upp på pallen. Biffen har beställt tre nya 2021 Honda CRF450. Så vi kommer att få se Biffen på snygga proffsiga och snabba hojar i depån och på banorna 2021.

Nr 3. Daniel ”Dansken” Christensen #288 har kämpat sig upp på pallen 2020 och vi får se om han kan utmana Hampus som är sjukt snabb och Biffen som är otroligt stabil under 2021. Dansken bytte från KTM till Husqvarna med Speedstore till sista racet i år, vi kommer få se honom på en trimmad maskin till 2021.

Nr 4. Carl Wennerberg #88 som är otroligt ödmjuk och sköter sina hojar själv, han har riktigt bra fart. Ryktet säger att även Carl har beställt 2021 Honda CRF450 som han kommer preppa. Carl var otroligt nära att knipa bronset i år och kommer vara med att kriga om topplaceringarna under 2021.

Nr 5. Jonas Skoby #429 årets snabba rookie som var med och drog i toppen på en helt standard Suzuki RMZ450. Kommer Jonas byta märke, trimma hojen och vara med och kriga om medaljerna 2021, han har talangen och rutinen byggs på eftersom. Förvänta er att se honom på toppen 2021.

Nr 6. Patrik Kerttu #100 börjar bli en veteran i Supermoto SM och ser till att alla får licenskurser under året. Patrik är emellanåt uppe på toppen men har inte alltid turen på sin sida. Det är tufft uppe på toppen men vi kommer troligtvis få se honom vara med och dra med täten på en Husqvarna 2021.

Nr 7. Oscar Karlsson #121 hoppade in sent i Supermoto SM och körde inte alla deltävlingar. Oscar är riktigt snabb, men kraschar ganska ofta. Om han är med hela säsongen och håller sig på hjulen kan vi vänta oss att han är med i toppen.

Nr 8. Fredrik Odén #430 är en stabil förare som blixtrar till ibland. Osäker vad vi kan vänta oss av honom under 2021, kommer troligtvis fortsätta visa god fart på hans KTM.

Nr 9. Peter Mackhé #49 undertecknad för denna analys. Har haft en av de värsta säsongerna i min karriär med skador, brutet finger och motorhaverier körde mesta av säsongen på en gammal 2011 TM. Får se vad det blir av 2021. Har en TM med en helt ny motor som monterades till finalen i år, blir kanske en vassare 2021 TM 450 KIT till nästa år.

Nr 10. Andreas ”Tysken” Jankowiak #79 med mottot ”Make Supermoto Great Again” på ryggen. Kör på Stambecks gamla KTM tvåtaktare och även hans gamla Yamaha 450. Kommer Tysken satsa på en ny hoj nästa år eller kommer vi se honom fortsätta meka och laga hojarna under 2021.

Sedan har vi osäkerheten med Corona som ställer till det med träning och race utomlands, kommer detta fortsätta även under 2021 eller kommer vi kunna åka ned till Italien under påsken och dra under 2021?

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar