Amerikanska muskler möter en europeisk ulv i fårakläder

I höstas testade vi både BMW M3CS och Mustang Bullitt var för sig, men frågan är om en amerikanska Mustang Bullitt med sin 5.0 liters V8 med 460 hästar och manuell låda kan mäta sig mot europeiska BMW M3CS med en rak sexa med dubbelturbo på 460 hk och paddelväxlar bakom ratten.

Mustang Bullitt mullrar dödsskönt och den stora V8 motorn på 5.0 liter med manuell låda är som gjord för att sladda runt som Ken Block och den väcker alltid uppmärksamhet på stan. Just motorn är en dröm helt silkeslen med massor av kraft genom hela registret, det är otroligt enkelt att sladda runt kurvorna med gaspedalen samtidigt som att den är en skön GT-bil

BMW M3CS å andra sidan ser för gemene man ut som vilken BMW 3 serie som helst, men ack så man lurar sig då detta är en fyradörrars bil som bönar och ber om att pressas hårt på en bana. När man sätter sig bakom ratten känner man direkt att här kommer det att gå undan, sedan när man gasar iväg sladdar den vilt iväg och bilen talar till dig och förmedlar allt som händer på vägen så att du har full kontroll på slingriga vägar.

Frågan är då kan en amerikansk muskelbil med 460 hästar som kostar ”billiga” 500 tusen kronor mäta sig med en 460 hk BMW M3CS för miljonen. Effekten på pappret är den samma, men leveransen är milsvid. Medan Bullitt har en massiv 5.0 V8 som ger massor av vrid har M3CS en rak sexa med dubbelturbo som är mycket snabbare att komma upp i varv.

Detta innebär helt olika körstilar. Sedan är BMW M3CS klart lättare än Bullitt Mustangen. Så när man kör M3CS kan man kasta runt den lite vårdslöst med full kontroll, medan man med Mustangen måste planera sin körning lite mer när det börjar gå undan på slingriga småvägar.

Så svaret på frågan kan man ha lika roligt med en Bullitt som med en M3CS? Svaret är absolut ja.

Är Bulitten lika snabb som M3CS? Nej det är den inte, men den hänger med förvånansvärt bra.

Har du massor av pengar, älskar att köra på bana och har en familj är BMW M3CS en otroligt bra bil. Vill du väcka uppmärksamhet när du sladdar runt stan ska du ta en titt på Mustang Bullitt där motorn är bilen.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar